11 Onkobieg Razem po zdrowie! Zapraszamy do wzięcia udziału!

Już 2 września 2018 r. w niedzielę odbędzie się 11 Onkobieg Razem po zdrowie!, który jak co roku dedykowany jest wszystkim osobom zmagającym się z chorobą nowotworową oraz profilaktyce zdrowotnej. Stowarzyszenie Pomocy Chorym na Mięsaki „SARCOMA” serdecznie zaprasza zwolenników spędzania czasu wolnego do aktywnego włączenia się w inicjatywę.

Onkobieg Razem po zdrowie! jak co roku, odbędzie się na terenie Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie przy ul. Roentgena 5. Rejestracja na bieg odbywać się będzie na dwa sposoby: od 18 czerwca on-line www.onkobieg.pl oraz w dniu biegu od godziny 11:00 do 12:30

Idea Onkobiegu Razem po zdrowie!

Onkobieg Razem po zdrowie! To pierwsza w Polsce charytatywna impreza biegowa o tematyce onkologicznej organizowanej od 2008 roku. Od 11 lat w pierwszą niedzielę września uczestnicy Onkobiegu przybywają pod Centrum Onkologii – Instytut Marii Skłodowskiej-Curie przy ul. Roentgena 5, aby wesprzeć pacjentów w trakcie terapii onkologicznych i ich rodziny. Podczas 60 minutowego biegu za każde okrążenie partnerzy przekazują środki finansowe na wsparcie podopiecznych Onkobiegu. Wpłat w postaci darowizn dokonują również biegacze rejestrujący się internetowo. Rozmiar imprezy i jej charakter czynią z niej wielkie święto dla wszystkich osób zmagających się z chorobą nowotworową, a także dla tych, którzy angażują się w pomoc pokonując kolejne kilometry. Onkobieg Razem po zdrowie! co roku podkreśla znaczenie wysiłku fizycznego w profilaktyce chorób nowotworowych. Na przestrzeni 10 lat w Onkobiegu Razem po zdrowie! wzięło udział ponad 10 000 uczestników, którzy wybiegali blisko 300 000 zł na działania edukacyjne i dla 200 potrzebujących osób walczących o zdrowie. Każdego roku fundamentem Onkobiegu Razem po zdrowie! jest 50 osobowy zespół oddanych wolontariuszy.

Stowarzyszenie Pomocy Chorym Na Mięsaki SARCOMA od 11 lat aktywnie działa na rzecz pacjentów w trakcie terapii onkologicznych i ich rodzin. Podnosimy świadomość społeczną w zakresie profilaktyki i diagnostyki nowotworowej.

11 Onkobieg Razem po zdrowie plakat!

Partnerzy wydarzenia:

Lista partnerów i patronów 11 Onkobiegu Razem po zdrowie! Warszawa 2018 nadal pozostaje otwarta. W gronie zdeklarowanych już sprzymierzeńców Onkobiegu są: M.ST. Warszawa Dzielnica Ursynów, Centrum Onkologii – Instytut im Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie, Instytut Hematologii i Transfuzjologii w Warszawie, Ministerstwo Sportu i Turystyki, Kolegium Lekarzy Rodzinnych w Polsce, Instytut Matki i Dziecka w Warszawie, Polskie Towarzystwo Chirurgii Onkologicznej, Polska Koalicja Organizacji Pacjentów Onkologicznych, Sarcoma Patients EuroNet, Stowarzyszenie Pomocy Chorym na GIST, Fundacja DOBRZE ŻE JESTEŚ, Fundacja Medicover, Fundacja Imienia Św. Patryka, Amazonki Centrum, Warszawskie Stowarzyszenie Amazonek, Stowarzyszenie Pamięć, Fundacja Eko Cykl, AllCan, Akademia Czerniaka, OnlyOnly, Sport Evolution, Novartis Poland Sp. z o. o., Sidnet Solutions sp. z o.o., Swedish Orphan Biovitrum Sp. z o.o., Compensa Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A. Vienna Insurance Group, Odlewnictwo Export Import Wiesław Kulej, MB Motors Mercedes-Benz, POLISA-ŻYCIE Ubezpieczenia Sp. z o.o., MTZ Clinical Research Sp. z o.o., M&M Consulting, Eko Cykl Organizacja Odzysku Opakowań S.A., FiberyaPrint, Whirlpool Corporation, Medicover Band, ZwrotnikRaka.pl, Czasopismo medyczne Służba Zdrowia, Medexpress.pl, Głos Pacjenta Onkologicznego, Radio ESKA.

Wszelkie pytania dotyczące Onkobiegu Razem Po zdrowie! można kierować do organizatorów:

Kamila Doleckiego kamil.dolecki@sarcoma.pl

Szymon Bubiłka szymon.bubilek@sarcoma.pl

mBank 63 1140 1140 0000 4837 7900 1001

FUNDACJA KORPORACYJNA ROZWOJU SPOŁECZEŃSTWA EKOLOGICZNEGO EKO CYKL
ul. Modlińska 129, 03-186 Warszawa
tel. 502 066 028, fax. 22 402 81 96
e-mail: fundacja@ekocykl.org

KRS 0000412653

Prezes Fundacji Eko Cykl jest członkiem Kapituły Konkursu "Przedsiębiorca Efektywny Surowcowo"

Obsługa prawna objęta wolontariatem: